מכירים את הסצינה בסרט עליסה בארץ הפלאות שהיא נעמדת מול כמה דלתות סגורות
ושואלת את החתול- 'באיזה דרך ללכת?'
והחתול עונה לה בשאלה- 'לאן את רוצה להגיע?'
ועליסה עונה לא- 'לא משנה לי'
אז החתול אומר-' אז מה זה משנה באיזה דרך תבחרי?!'
נשים רבות שעשו רילוקשיין בעקבות בני הזוג שלהן חושבות שזו הזמנות נפלאה למצוא דרך חדשה עבורן אבל הן ממש מתקשות לבחור את הדרך. ובמקרים רבים אני מקבלת שיחה שנשמעת ככה:
'הי שלי. אני נשואה עם ילדים, עשינו רילוקשיין לפני כמה שנים. בארץ היתה לי עבודה שלא ממש אהבתי. חשבתי שהמעבר יהיה הזדמנות למשהו חדש. עברו כמה שנים ואני מרגישה שאני לא יודעת איך ולאן לפנות'.
מה עושים?
כל אחת בחיים קיבלה החלטות רבות בחייה. חלקן טובות יותר וחלקן טובות פחות. מה מאפשר לנו לקבל החלטה טובה?
ראשית, החלטה טובה זו החלטה שטובה גם לטווח הקצר וגם לטווח הארוך. תחשבו על דירה שקניתם . בדרך כלל זו החלטה שלא מצטערים עליה. לעומת שוקולד או בורקס שבמקרה אכלתי היום (: זו החלטה שטובה רק לטווח הקצר אבל לא טובה לטווח הארוך.
כיצד מקבלים החלטה שטובה לטווח הארוך?
החלטה שטובה לטווח ארוך לא יכולה להסתמך על נתונים עכשווים כיוון שהיא אמורה להמדד בעתיד, והעתיד לא צפוי. אז איך בכל זאת מקבלים החלטה טובה לעתיד הרחוק? מתחברים לאינטואיציה. כל החלטה אינטואיטיבית שקיבלתם היתה החלטה טובה. אלו החלטות שעושים די מהר. הן מהבטן. הן לא ראציוליות. אבל גם לא אמוציונליות. הן החלטות אינטואיטיביות שבאותו הרגע הייתם מחוברים לאמת הפנימית שלכן.
אבל אם את מרגישה שאת לא מחוברת לאינטואציה? ושהיא נזלה לאוקיינוס בזמן המעבר, מה עושים?
פשוט עושים. אין דרך אחרת. אם תשארי בסלון לא תתקדמי לשום כיוון ותשארי מתוסכלת. אם תנועי לאיזשהו כיוון התנועה כבר תניע תהליך והדרך תפגוש אותך. ואם את לא יודעת לאיזה כיון להתקדם, תצטרפי לקבוצת ריצה. הגוף הפיזי 'מדבר' עם הראש באופן לא מודע. אם את מרגישה תקועה, ולא יודעת לאיזה כיון לפנות. תתחילי לרוץ. ברגע שהגוף הפיזי יפרוץ דרך, יפתחו בפניך דלתות שלא דמיינת.
לא מאמינה? תרוצי כל יום 3 ק"מ במשך חודש ותראי איך הדרך תתבהר לך (:
שלכן ולשרותכן,
ד"ר שלי רווה- מאמנת אישית
מתמחה בהתפתחות אישית וזוגית ברילוקשיין
Kommentare